Τα συμβατικά καλλυντικά συχνά περιέχουν συστατικά όπως ορυκτέλαια, παραφίνες και σιλικόνες, τα οποία είναι βλαβερά για το δέρμα και απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν στα πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά.


ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ

Ορυκτέλαια όπως παραφινέλαιο, βαζελίνη κ.τ.λ, αποτελούνται από ενώσεις υδρογονανθράκων με ποικίλα μήκη αλυσίδας και διακλαδώσεις. Οι ουσίες αυτές δεν μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα, επειδή έχουν διαφορετική σύσταση από αυτό και ως εκ τούτου παραμένουν στην επιφάνεια. Αν και είναι αλήθεια ότι ως αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου, το δέρμα αισθάνεται ευχάριστα απαλό, διαταράσσεται η φυσική ρύθμιση του και ο μεταβολισμός του. Το δέρμα επαναπαύεται και σταματά να αυτορυθμίζεται.


ΠΑΡΑΦΙΝΕΣ

Οι παραφίνες εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της εφαρμογής των λιπ γκλος και των κραγιόν και δεν είναι βιοδιασπώμενες. Παραμένουν ξένες ουσίες, οι οποίες δεν μπορούν να αποβληθούν από τον οργανισμό και συσσωρεύονται στην σπλήνα, το συκώτι και τους λεμφαδένες.


ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ

Οι σιλικόνες είναι συνθετικά παραγόμενες ουσίες που αφήνουν την επιδερμίδα μεταξένια και βοηθούν στην μεγάλη διάρκεια των κραγιόν και των λιπ γκλος. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να τις μεταβολίσει και συνεπώς, μπορούν να εισέλθουν στον λιπώδη ιστό.


Ποιοι είμαστε
Συστατικά
Γιατί φυσικά καλλυντικά;
Γιατί φυσικά καλλυντικά;
benecos
AΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
BENECOS
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Benecos.gr © 2015-2017 BENECOS, Inc. All rights reserved.